Αudi A5 b8
ΟΛΙΚΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Behind The Scenes

Με τον Σάββα, τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου Audi A5 γνωριστήκαμε το 2018 έπειτα από ένα μήνυμά του στην επίσημη σελίδα μας  Facebook. Με συνοπτικές διαδικασίες, ορίσαμε το πρώτο ραντεβού το οποίο αν θυμάμαι καλά ήταν για γενικό σέρβις. Κατά την επίσκεψη του Σάββα στα κεντρικά μας γραφεία στην APR Greece, διαπιστώσαμε πως το Α5 του, ήθελε κάτι περισσότερο από Service.

Το γνωστό θέμα κατανάλωσης λαδιού που ταλαιπωρεί έναν σεβαστό αριθμό ιδιοκτητών Audi A4/A5; Ναι αυτό, έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε και μάλιστα άμεσα καθώς είχε πλέον φτάσει, το αυτοκίνητο να καίει αρκετό λάδι.  

Αction plan

Η ομάδα της APR Greece σήκωσε μανίκια και γρήγορα γρήγορα, πρότεινε στον Σάββα, ένα πλάνο για την επισκευή του κινητήρα, αρχικά για να λύσουμε το πρόβλημα της κατανάλωσης λαδιού και έπειτα για να προχωρήσουμε στην όποια βελτίωση ο Σάββας είχε στο μυαλό του. 

Κάπου εκεί, η συζήτηση <<ξέφυγε>> και πολύ γρήγορα, από μια επισκευή κινητήρα, φτάσαμε να συζητήμε για ένα project, που όσο θυμάμαι την συζήτησή μας, έχω την εντύπωση πως στο μυαλό της ομάδας μας ήταν ήδη οι φωτογραφίες που βλέπετε σε αυτό το Post. 

ΕΝΑ Α5 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, ΕΝΑ Α5 ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...

ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ;

Αυτό το ερώτημα μας έθεσε ο Σάββας και φυσικά του το απαντήσαμε πολύ γρήγορα. Αρχικά εκεί έξω υπήρχε το Audi B8.5, επομένως έπρεπε να το φέρουμε σίγουρα όσο πιο κοντά γίνεται σε εκείνο το look ώστε να μοιάζει και πιο “φρέσκο”. Έτσι, η μετατροπή σε Β8.5 δεν άργησε να έρθει. Γι’αυτό χρειαστήκαμε, το καπό από το Β8.5 Αudi S5 καθώς και τα φώτα. Επιπλέον, προσθέσαμε μια πιο δυναμική γρίλια, αυτή του Audi RS5.

Εννοείται, πως είχε μεσολαβήσει η επισκευή του μοτέρ. Τα πάντα, έγιναν με γνήσια ανταλλακτικά της Audi. Το πρόβλημα έκτοτε έχει λυθεί οριστικά.

Με μια γρίλια όμως δεν <<γίνεσαι>> ένα διαφορετικό Audi A5. Έπειτα από αρκετή  αναζήτηση στο Internet πέσαμε <<επάνω>> σε ένα Audi S5 με Wide body kit. Αυτό της SR66.  Κάπου εκεί πιστέψαμε πως υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά. Ταυτόχρονα νοιώθαμε πως στο συγκεκριμένο project είμαστε περισσότερο διοκοσμητες στη Θεσσαλονικη παρά εταιρία βελτιώσεων. Απλά ένα έργο τέχνης. Πίσω λοιπόν και πάλι στο γραφείο μας, για την παραγγελία ενώ ήδη είχαμε αποφασίσει το χρώμα που θα βαφτεί το αυτοκίνητο. Mythos Black της Audi με χρυσή πέρλα. Ναι, αναλάβαμε και την ολική βαθή του αυτοκινήτου.

και τωρα οι επιδοσεισ

Για την βελτίωση του Audi A5 επιλέχθηκε το Κ04 Κιτ της APR, που αποδίδει 340HP – 540NM
Απαραίτητη προϋπόθεση για να το εγκαταστήσουμε είναι η εισαγωγή αέρα της APR για Β8/Β8.5, το APR Cast Downpipe για Β8 και το APR Intercooler

Εκπληκτικά προϊόντα της APR που δύσκολα συναντάς κάτι καλύτερο ποιοτικά στην αγορά αυτή την στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο.

Επιπλέον ο Σάββας μπορεί και διαχειρίζεται τις διαθέσιμες χαρτογραφήσεις από το Cruise control, stock, 95 και 100αρα βενζίνη με ένα κλικ!

το κλειστο γκαραζ που αλλαξε το πλανο τησ αναρτησησ.

Μέχρι εκείνη την στιγμή όλα έδειχναν πως θα χρησιμοποιούσαμε μια από τις πετυχημές συνταγές μας για ανάρτηση, αυτή της KW. Λίγο πριν την παραγγελία της όμως, ο Σάββας μας ενημέρωσε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κατά την είσοδό του στο γκαράζ του. Έτσι, καταλάβαμε πολύ γρήγορα πως το wide bodykit δεν θα άντεχε για πολύ επάνω στο αυτοκίνητο. 

Πίσω στα γραφεία μας και γρήγορα καταλάβαμε ότι την λύση θα μας την έδινε μια αερανάρτηση. Έτσι γρήγορα καταλήξαμε στην λύση της Airlift. Δεν σας κρύβω εδώ ότι αυτή την ανάρτηση την ζηλέψαμε, και ευελπιστώ να την έχουμε σε κάποιο project car μας. Η ανάρτηση, με απλά και όχι τεχνικά λόγια, μπορεί να κάνει τα πάντα. Στρίβει, είναι άνετη και μπορείς αν θέλεις το Σαββατοκύριακο να συμμετάσχεις σε tuning show έχοντας το αμάξι σου, τελείως χαμηλομένο.

Επιπλεον το α5 ειναι εξοπλισμενο με

vossen wheels

movit ceramic brakes

“Σάββα σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου.”

Αυτό το Post δεν θα μπορούσε να κλείνει διαφορετικά παρά μόνο με ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σάββα, που μπήκε στην APR Greece μια μέρα για ένα σέρβις, και μας έδωσε την ευκαιρία να υλοποιήσουμε ένα μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα project. Επίσης δεν θα μπορούσε να κλείνει χωρίς φωτογραφίες αλλά και το βίντεο του Project. 

Μέχρι τo επόμενο post της κατηγορίας #APRSTORIES…

“μην ξεχάσεις να αφήσεις το σχόλιο σου.”

Η APR Greece

Στην APR Greece αποστολή μας είναι να παρέχουμε τις βέλτιστες λύσεις μηχανικών βελτιώσεων για οχήματα Volkswagen, Audi, Porsche, Seat και Skoda εξασφαλίζοντας για τον κάθε ενθουσιώδη οδηγό την απόλυτη οδηγική εμπειρία, καθώς με συνέπεια του παρέχουμε την απόλυτη τεχνική υποστήριξη και εξυπηρέτηση πελατών. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να συζητήσουμε τις λύσεις που θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε στο δικό σας αυτοκίνητο.

Follow us on Instagram

info@goapr.gr