APR Greece

Υβριδικό τούρμπο με την υποστήριξη της APR

Μέχρι σήμερα τα διαθέσιμα στάδια για ένα «μαμά» Κ04 αυτοκίνητο (Audi S3 8P, Audi TTS, Golf R20, Leon Cupra κλπ)  στην APR ήταν το stage 1, Stage1+ , Stage 2 και Stage 3.  Στην περίπτωση του Stage 1 έως και Stage 2+ τα πράγματα είναι απλά. Αλλαγή χαρτογράφησης, εισαγωγή Αέρα, APR Cast downpipe, αντλία υψηλής APR και APR intercooler είναι τα προϊόντα που έχουμε εγκαταστήσει σε δεκάδες OEM K04 αυτοκίνητα εκεί έξω.

 

APR Stage 1

 

Το Stage 1 της APR αφορά μονάχα την αλλαγή χαρτογράφησης του εγκεφάλου. Έτσι το αυτοκίνητο αφήνει πίσω του την εργοστασιακή ιπποδύναμη ~270HP (ανάλογα το μοντέλο και το καύσιμο που χρησιμοποιήθηκε για την δυναμομέτρηση ) και πλέον κυκλοφορεί στους δρόμους με 310 HP. Η ροπή δε, έχει αλλάξει και αυτή αισθητά και από 359NM είναι πλέον 421ΝΜ. Ομολογουμένως το Stage 1 είναι αυτό που ενθουσιάζει τον κάθε οδηγό που αρχίζει να ανακαλύπτει τον χώρο του tuning και ζητά αργότερα το κάτι παραπάνω . Άλλωστε πως θα μπορούσαν τα +57 HP να μην φέρουν τα πρώτα χαμόγελα.

 

20tfsi_golfr_s0_vs_s1_93_cc

 

APR Stage 1+

 

Το Stage 1+ είναι λοιπόν είναι για όσους θα ήθελαν να συνεχίσουν το Stage 1 βάζοντας επίσης μια βάση για «μεγαλύτερα» πράγματα. Αυτό το αναφέρουμε γιατί πλέον μπαίνει στο παιχνίδι η αντλία υψηλής πίεσης της APR  (APR HPFP) ,προϊόν κατάλληλο έως και το Stage 3 της APR. Η κορυφαία από κάθε άποψη αντλία υψηλής αυτή την στιγμή είναι η καλύτερη αντλία της αγοράς. Με την προσθήκη λοιπόν της αντλίας αλλά και εισαγωγής αέρα έχουμε την δυνατότητα για αλλαγή της χαρτογράφησης (ΔΩΡΕΑΝ). Τα αποτελέσματα είναι και πάλι μοναδικά και προσθέτουν στο έως τώρα σύνολο +27HP. Έτσι μιλάμε για 337HP και την ροπή να διαμορφώνεται στα 456ΝΜ . Όχι άσχημα έ; Μην βιάζεστε, έχουμε και συνέχεια.

 

20tfsi_golfr_s0_vs_s1+_fp_in_91_cc

 

APR Stage 2

 

Το 2016 η APR μας σύστησε το APR Cast Downpipe ένα κορυφαίο από πολλές απόψεις χυτό downpipe το οποίο είναι διαθέσιμο για FWD και AWD οχήματα. Το APR Cast Downpipe είναι προϋπόθεση να υπάρχει ώστε να περάσουμε στο Stage 2. Το νέο αυτό downpipe συνοδεύεται από ένα Authorization Code όπου είναι στην διάθεση του εκάστοτε APR Dealer. Σκοπός του είναι κατά την διαδικασία αλλαγής χαρτογράφησης από Stage 1 σε Stage 2 να εφαρμοστεί ώστε να μην χρεωθεί ο τελικός πελάτης την αλλαγή χαρτογράφησης. Επομένως για τον τελικό καταναλωτή είναι διπλό το όφελος. Αρχικά αποκτά το καλύτερο Downpipe αυτή την στιγμή στην αγορά αλλά επιπλέον δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση στην αλλαγή της χαρτογράφησης.

Ας επιστρέψουμε όμως στα νούμερα. Αφήσαμε πριν από λίγο στο Stage 1+ στα 337 HP έτσι με το νέο πρόγραμμα για το Stage 2 και την προσθήκη του APR Cast dowpipe βρισκόμαστε πλέον στα 362HP. Κορυφαίες επιδόσεις αλλά και αξιοπιστία για καθημερινή χρήση.

 

apr_exhaust_universal_cast_downpipe_system_awd

APR Cast Downpipe Exhaust System for the 1.8T/2.0T

 

Επόμενο Βήμα

 

Μέχρι σήμερα το επόμενο βήμα μας θα ήταν το stage 3 της APR. Ένα πραγματικά μοναδικό kit με το turbo της Garret GTX2867R να αναλαμβάνει κυρίαρχο λόγο και να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις. Πριν από περίπου 6 μήνες όμως ξεκίνησε μια πρωτοβουλία από τους dealers της APR να δημιουργηθεί λογισμικό και να υποστηριχθεί από την APR ένα νέο Turbo. Μια υβριδική Κ04, η TTE 420.

 

 

TTE420 turbo

TTE420 turbo

 

 

Υβριδικό Κ04  για κορυφαίες επιδόσεις

 

Η APR έκανε αυτή την σκέψη πραγματικότητα και σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να διαθέτουμε Software που παντρεύει αυτό το Turbo με τα περιφερειακά της APR.  Ας δούμε όμως τι χρειάζεται κάποιος για να φτάσει εκεί.

 

Τα προϊόντα που χρειάζεται κάποιος για το συγκεκριμένο Setup

 

APR χαρτογράφηση
APR TCU Upgrade ( αν το αυτοκίνητο είναι S tronic / DSG)
APR Αντλία υψηλής πίεσης
APR Αντλία χαμηλής πίεσης
APR Rail Pressure valve 155bar (όχι του RS4)
APR Cast downpipe
APR Intercooler
APR RFD
Εισαγωγή αέρα
TTE420 turbo

 

Τα αποτελέσματα αυτής της αναβάθμισης είναι μοναδικά

 

Στην επίσημη ιστοσελίδα η APR παρουσιάζει το υβριδικό αυτό Setup με επιδόσεις έως και 419HP και την ροπή στα 559ΝΜ .  Στο δυναμόμετρο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Προς το καλύτερο !!

 

Αποτελέσματα Δυναμομέτρησης 100 Ron καύσιμο

 

Seat Leon Cupra FWD

Seat Leon Cupra FWD

1b

Επιδόσεις 100-200

 

Μοντέλα που μπορεί να γίνει η Εγκατάσταση του TTE420

 

availability-hybrid

 

 

Αν έχετε στην κατοχή σας ένα από τα παραπάνω οχήματα και σας ενδιαφέρει από το Stage  1 της APR έως και η μετατροπή του σε TTE420 hybrid , τότε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η APR Greece

Στην APR Greece αποστολή μας είναι να παρέχουμε τις βέλτιστες λύσεις μηχανικών βελτιώσεων για οχήματα Volkswagen, Audi, Porsche, Seat και Skoda εξασφαλίζοντας για τον κάθε ενθουσιώδη οδηγό την απόλυτη οδηγική εμπειρία, καθώς με συνέπεια του παρέχουμε την απόλυτη τεχνική υποστήριξη και εξυπηρέτηση πελατών. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να συζητήσουμε τις λύσεις που θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε στο δικό σας αυτοκίνητο.

Follow us on Instagram

info@goapr.gr