APR Greece

VW Tiguan – Ένα Off-road με άγριες διαθέσεις

Στο άκουσμα του γνωστού  μοντέλου VW Tiguan , πολύ πιθανόν κάποιος να φαντάζεται ένα Off-road με οικογενειακό χαρακτήρα. Θα συμφωνούσαμε αν μιλούσαμε για ένα κοινό Tiguan. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Tι βρίσκεται όμως κάτω από το καπό ενός «μαμά» Tiguan.

Στο Tiguan συναντά κάποιος τον 2.0TSI της VW των 200 ίππων (CCZA) . Επί της ουσίας είναι ο ίδιος κινητήρας που έχουμε συναντήσει κατά καιρούς στο MK6 GTI. Από μόνο του αυτό μας δίνει μια πολύ καλή βάση για να ξεκινήσουμε την βελτίωση. Σε συνδυασμό δε με την τετρακίνηση τα πράγματα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά.

Ας δούμε όμως πως ξεκίνησε το συγκεκριμένο Tiguan και τα διαθέσιμα στάδια του 2.0TSI .

 

Stage 1 – APR Carbonio

 

Η αρχή έχει με την νέα χαρτογράφηση της ECU αλλά και την μοναδική carbon εισαγωγή της APR . Έτσι πολύ γρήγορα αφήσαμε πίσω μας τα 221 HP και 302ΝΜ και περάσαμε στις νέες επιδόσεις του Stage 1.
268HP – 440ΝΜ απέδιδε πλέον το «μεγαλόσωμο» Tiguan , επιδόσεις που το έκαναν πιο ευκίνητο αλλά και πιο δυναμικό. Ήταν όμως αρκετά όλα αυτά; Μάλλον όχι.

 

20_tsi_ea888_gen1_s0_vs_s1_in_93_cc-intake

APR Stage 1

 

Πολύ γρήγορα αφήσαμε πίσω μας και αυτό το στάδιο.  Ας δούμε τι έγινε όμως στο Stage 2.

 

Stage 2 – APR Carbonio stage 1&2 / Downpipe

 

Το Stage 1 είναι μονάχα η αρχή. Τουλάχιστον για τους περισσότερους που αποφασίζουν να το δοκιμάσουν. Ακόμη περισσότερο όταν το αυτοκίνητο δουλεύει απροβλημάτιστα για πολλά χιλιόμετρα. Επιδόσεις και αξιοπιστία. Ότι καλύτερο.  Έτσι λοιπόν αφήσαμε πίσω γρήγορα το Stage 1 με τα 268HP – 440ΝΜ και περάσαμε σε νέα χαρτογράφηση. Από Hardware οι αλλαγές που έγιναν ήταν ότι προσθέσαμε την Stage 2 εισαγωγή καθώς και ένα 200dpi downpipe. Επιδόσεις; 278HP – 462NM.

 

 

20_tsi_ea888_gen1_s0_vs_s2_in_dp_93_cc

APR Stage 2

 

APR Intercooler

 

Η ανάγκη για καλύτερες θερμοκρασίες δεν άργησε να φανεί. Έτσι λοιπόν χωρίς δεύτερη σκέψη περάσαμε στην εγκατάσταση του APR Intercooler. Το intercooler της APR αποτελεί την καλύτερη λύση (ποίοτητα Vs κόστος) αυτή την στιγμή στην αγορά. Ένα κορυφαίο προϊόν που θα αναλύσουμε σύντομα σε ένα πλήρες άρθρο στο blog μας.

 

APR Intercooler 1.8T / 2.0T (σε στοκ)

APR Intercooler 1.8T / 2.0T

 

APR Mobile dongle

 

Είναι γνωστό πλέον πως η APR σχεδόν από την αρχή της λειτουργίας της, έδινε ως επιλογή την διαχείριση των χαρτών ανάλογα με το καύσιμο που επιθυμεί ο εκάστοτε χρήστης. Αυτό γίνεται με 2 τρόπους (σε όσους εγκεφάλους το υποστηρίζουν).

 

Α) Μέσω του Cruise Control
B) Μέσω του APR Mobile dongle

 

apr mobile

apr mobile app

 

apr dongle

apr mobile dongle

 

To APR Mobile Dongle συνεργάζεται άψογα με την IOS συσκευή σας και σας επιτρέπει να επιλέγεται το πρόγραμμα που επιθυμείτε ( Stock, 95Ron – 100Ron ). Επιπλέον σας επιτρέπει να κάνετε Logs σαν επαγγελματίες, να διαγράφετε τυχόν σφάλματα αλλά και να εντοπίζετε όλα τα σημεία που υπάρχουν APR Dealers. Όλα τα Data των Logs μπορείτε εύκολα να μας τα στείλετε με email μέσω της εφαρμογής που κατεβάζετε ΔΩΡΕΑΝ από το App store.

 

Επιδόσεις

Εδώ θα βάλουμε μια άνω τελεία και θα σας παραπέμψουμε για ακόμα μια φορά στον καθαρισμό βαλβίδων. Θα τονίσουμε την σημασία του καθώς επιλύει σημαντικά θέματα που τις περισσότερες φορές «μπαίνουν» εμπόδιο στην σωστή λειτουργία του κινητήρα αλλά και στις επιδόσεις.

Έτσι λοιπόν στο Project Tiguan πραγματοποιήσαμε έναν ακόμη καθαρισμό βαλβίδων στις 92.000χλμ και οι μετρήσεις μας βελτιώθηκαν ακόμη περισσότερο σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο για τον καθαρισμό των βαλβίδων.

 

Λοιπά Περιφερειακά

Οι επιδόσεις του Stage 2  (278HP – 462NM) δεν μας άφησαν και πολλά περιθώρια και έχοντας κατά νου ότι το project αυτό θα «πάει» μακριά εγκαταστήσαμε επίσης τον Sachs Performance + kevlar δίσκο/πλατό.  Πλέον ήμασταν έτοιμοι για το επόμενο βήμα.

 

APR K04 Setup

 

Το επόμενο βήμα δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο από το APR K04 kit. Η απόδοση της ροπής είναι σταθερή σε όλο τα φάσμα των στροφών, κάνοντας το αυτοκίνητο εύκολο και φιλικό στην οδήγηση, με γραμμική απόδοση και χωρίς ξεσπάσματα. Το kit αυτό αποδίδει έως και 370+HP. Φυσικά είδαμε αυτά τα νούμερα καθώς και ένα VW Tiguan να μεταμορφώνεται εντελώς.

20tsi_k04_kit

APR K04 KIT

 

Αποτελέσματα δυναμομέτρησης

Αποτελέσματα δυναμομέτρησης

 

Μοντέλα που μπορεί να γίνει η Εγκατάσταση του APR K04

 

models

 

 

Αν έχετε στην κατοχή σας ένα από τα παραπάνω οχήματα και σας ενδιαφέρει από το Stage  1 της APR έως και η μετατροπή του σε APR K04 Setup , τότε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η APR Greece

Στην APR Greece αποστολή μας είναι να παρέχουμε τις βέλτιστες λύσεις μηχανικών βελτιώσεων για οχήματα Volkswagen, Audi, Porsche, Seat και Skoda εξασφαλίζοντας για τον κάθε ενθουσιώδη οδηγό την απόλυτη οδηγική εμπειρία, καθώς με συνέπεια του παρέχουμε την απόλυτη τεχνική υποστήριξη και εξυπηρέτηση πελατών. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να συζητήσουμε τις λύσεις που θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε στο δικό σας αυτοκίνητο.

Follow us on Instagram

info@goapr.gr